Berkenhout is de juiste houtsoort voor kleine haarden en kachels. Het is een middelharde houtsoort die daardoor snel opbrandt. Wij raden je aan om twee tot drie houtblokken tegelijk te stoken voor het optimale vuur.

Omdat het gemakkelijk vlam vat, krijg je het vuurtje snel aan. Als je van spontane activiteiten houdt, is dat zeker een voordeel. Omdat het zo vlug brandt, is het ook ideaal als je even gezellig een vuurtje wil stoken.

Een andere voordeel van berken haardhout is het mooie vlammenspel wat deze houtsoort oplevert. Door de snelle verbranding is het bovendien voor de liefhebbers een leuke houtsoort om te branden.

Al ons haardhout is ovengedroogd en heeft dus het juist vochtpercentage om veilig en gezond te stoken. Leg toch altijd een klein voorraadje binnen. Als de lucht vochtig is, neemt de buitenkant altijd een beetje vocht op. Dat is zo weer weg, als u de haardblokken binnen legt.

Berkenhout brandt tot wel 1,5 uur per blok.

Goedhaardhout.nl laat alle pallets met berkenhout complete zomers in speciale droogkassen staan. Ons haardhout is dan ook goed gedroogd, waardoor je het direct kunt gebruiken na aflevering!