pizzaoven

Pizzaoven hout

De bereiding van een pizza in een traditionele steenoven levert volgens experts de beste pizza’s op. De keuze voor de houtsoort en de kwaliteit van het hout hebben veel invloed op de smaak van de pizza. Niet alleen vele restaurants, maar ook steeds meer consumenten met een pizzaoven in de tuin weten ons te vinden voor het beste haardhout voor de pizzaoven.

Het beste hout voor de pizzaoven

Het is van groot belang om schoon hout te gebruiken in de pizza oven, dit geeft de mooiste verbranding zonder rook met afvalstoffen waardoor de smaak van de pizza verslechterd kan worden. Daarnaast raden wij ook gedroogd haardhout aan, dit zorgt voor een schone en tevens snelle verbranding.

Pizzaoven hout kopen? Ga voor essenhout!

De beste keuze voor het opwarmen van de pizzaoven is met essenhout. Dit hout heeft van alle houtsoorten de meest neutrale geur tijdens de verbranding. Zo kunt u de pizza heerlijk bereiden zonder dat de authentieke smaak van de ingrediënten wordt overmeesterd door een vervelende rooksmaak. Bovendien is essenhout ook het makkelijkste op temperatuur te houden, dit levert ook de beste pizza’s op.

Andere houtsoorten zoals eikenhout, berkenhout en beukenhout zijn uiteraard ook te gebruiken voor de pizzaoven maar leveren meer rookontwikkeling op en zijn doorgaans minder makkelijk om op vaste temperatuur te houden.